Pompier și în timpul liber! Un subofițer ISU Bacău, înger păzitor pentru o bătrână de 82 de ani din Slănic Moldova

Un pompier aflat în timpul liber a acționat prompt când a văzut un incendiu în stadiu incipient, iar acțiunea lui a prevenit un adevărat dezastru.

S-a întâmplat duminică, când Silviu Luca, plutonier major la Detașamentul de Pompieri Onești, aflat în timpul liber, mergea cu familia la Slănic Moldova. La un moment dat, el a văzut un incendiu în cartierul Cireșoaia, care se manifesta în bucătăria de vară a unei gospodării, aparținând unei femei de 82 de ani.

Fără să stea pe gânduri, pompierul s-a dat jos din mașină și a intervenit rapid. S-a asigurat că în interior nu se afla nimeni, a scos butelia din bucătărie și a căutat un furtun, acționând imediat. Acțiunea lui până la sosirea ajutoarelor a făcut ca incendiul să nu se propage, pagubele fiind minime.

Dacă nu ar fi fost acolo din întâmplare ca să acționeze, focul ar fi cuprins locuința.

După lichidarea incendiului de către echipajele pompieri militari sosite la fața locului și echipajul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova, s-a constatat că flăcările au afectat aproximativ opt metri pătrați de acoperiș și bunuri din interior. Totodată, salvatorii au constatat că, cel mai probabil, cauza producerii incendiului o constituie efectul termic al unui burlan metalic de fum, neprotejat față de materialele combustibile”, transmit reprezentanții ISU Bacău, care îl felicită pe colegul lor pentru intervenția promptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.