Plutonierul adjutant Sorin Tașcă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, singurul reprezentant al structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din județ,a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Campionatul Național de Judo pe minister.

El a devenit vicecampion la judo, la categoria 90 de kilograme. De asemenea, s-a clasat şi pe locul III, alături de reprezentativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în competiţia pe echipe.
Campionatului de Judo, destinat lucrătorilor MAI, s-a desfășurat, în perioada 17-18 octombrie, în județul Vaslui. La start, s-au aliniat practicanți de judo, femei și bărbați, din cadrul Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române și ai Poliției de Frontieră, care s-au întrecut la diferitele categorii ale campionatului. Competiţia sportivă se desfășoară la nivel național din anul 1990.
Recent, Sorin Tașcă a câștigat o medalie de aur și două de argint la Campionatul European al Poliţiştilor şi Pompierilor, din Gibraltar.