„Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediția 2022

Comisia Europeană a lansat „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediția 2022. În acest fel, DGGrow (Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.

„Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” identifică şi recunosc, astfel, cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.

Există şase categorii:

  • Promovarea spiritului antreprenorial

Recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor.

  • Investiţii în abilităţile antreprenoriale

Recunoaște inițiativele la nivel național, regional sau local de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale, manageriale și ale angajaților.

  • Îmbunătățirea mediului de afaceri și sprijinirea tranziției digitale

Recunoaște politicile și inițiativele inovatoare la nivel național, regional sau local, care fac ca Europa să fie locul cel mai atractiv pentru demararea unei afaceri, funcționarea, creșterea și extinderea acesteia pe piața unică, simplificarea procedurilor legislative și administrative pentru întreprinderi, punerea în aplicare a principiului „a gândi mai întâi la scară mică” în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii și sprijinirea tranziției digitale a întreprinderilor, permițându-le să dezvolte, să comercializeze și să utilizeze tehnologii, produse și servicii digitale de orice fel.

  • Sprijinirea internaţionalizării afacerilor

Recunoaşte politici şi iniţiative care încurajează la nivel naţional, regional sau local întreprinderea şi în special întreprinderile mici şi mijlocii, pentru a profita în măsură mai mare de oportunităţile oferite de pieţele din cadrul şi din afara Uniunii Europene.

  • Sprijinirea tranziției durabile

Recunoaște politicile și inițiativele de la nivel național, regional sau local care sprijină tranziția durabilă și aspectele de mediu, cum ar fi economia circulară, neutralitatea climatică, energia curată, utilizarea eficientă a resurselor sau biodiversitatea, de exemplu prin dezvoltarea durabilă a competențelor și stabilirea de contacte, precum și prin finanțare.

  • Antreprenoriat responsabil şi global

Recunoaşte iniţiativele naţionale, regionale sau locale ale autorităţilor sau parteneriatelor publice- private, care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor de dimensiuni medii. Această categorie va recunoaşte, de asemenea, eforturile de a promova antreprenoriatul în cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi şomerii, în special şomerii pe termen lung, imigranţii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minorităţilor etnice.

 

Marele premiu al juriului poate fi ales din orice categorie, fiind acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cea mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.

 

Prin urmare, dacă reprezentaţi o autoritate naţională, regională sau locală ori un parteneriat public-privat din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului COSME şi aţi colaborat la o iniţiativă de succes care a condus la dezvoltarea economiei la nivel naţional, regional sau local, vi se solicită insistent să participaţi!

Există două etape de selecţie; candidaţii vor fi luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional. Un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2022.

Termenul de depunere a solicitărilor de către candidații din România este: 02 iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.