Primăria Bacău a sesizat Garda de Mediu cu privire la serviciile de salubrizare

Primăria Bacău a sesizat Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu cu privire la serviciile prestate, în Municipiul Bacău, de operatorul de salubrizare SC SOMA SRL. Primăria solicită controale amănunțite la firmă, atât pe linia conformării la cerințele legislației de mediu în vigoare, cât și a prevederilor legale în domeniul gestionării deșeurilor.
Sesizarea Gărzii de Mediu survine în contextul unei verificări de fond asupra punctelor publice de colectare a deșeurilor din mai multe zone ale orașului, efectuate prin intermediul lucrătorilor Poliției Locale. Zeci de cetățeni au semnalat deficiențe majore în ridicarea deșeurilor și nerespectarea graficului de ridicare a deșeurilor, faptul că nu au fost igienizate și nu au fost dezinfectate punctele publice de colectare.
Verificările de până acum au concluzionat că multe dintre punctele de colectare a deșeurilor nu sunt dotate cu recipiente pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, iar țarcurile pentru acestea nu sunt închise și reparate. În ceea ce privește deșeurile reciclabile, s-a constatat că, în majoritatea punctelor de colectare, recipientele pentru depozitarea acestora au fost găsite pline din cauza nerespectării graficului de ridicare a acestora. ”Apreciem că neîndeplinirea obligațiilor contractuale și legale ale operatorului de salubrizare menționat conduce la crearea unei stări de pericol real pentru sănătatea populației Municipiului Bacău, inclusiv prin existența unui risc de declanșare a unor epidemii și/sau epizootii, mai ales în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă, fapt ce favorizează apariția acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.