Primăria Slănic Moldova nu mai are bani de salarii! Angajații amenință cu greva

Primăria Slănic Moldova a rămas fără bani pentru plata salariilor propriilor angajați, care acum amenință cu greva. Sindicatul salariaților din primărie a declanșat deja conflictul de muncă și e de așteptat să urmeze un val de proteste, mai ales că perspectivele nu sunt deloc optimiste. Rezolvarea crizei din administrația orașului stațiune depinde de rectificarea bugetară, anunțată de Guvern pentru luna noiembrie.

2 milioane 200 de mii de lei este deficitul cu care se confruntă Primăria Slănic Moldova, rămasă fără bani pentru plata angajaților din administrație. Salariații din primărie știu că nu mai sunt bani în conturi, așa că amenință cu greva. Conducerea primăriei nu are însă soluții.

Potrivit primarului Gheorghe Baciu, încă de acum două luni Guvernul a fost informat despre această situație, fără însă ca Executivul să ia vreo măsură. Potrivit primarului, sunt excluse rectificările locale. Dacă ar lua bani de la capitolul funcționare pentru a plăti salariile, primăria riscă să rămână cu facturile neplătite și să facă arierate, în timp ce o redirecționare a banilor de la capitolul investiții ar duce la o serie de blocaje pe proiectele în derulare.

Slănic Moldova are, prin legea bugetului de stat, un buget mai mic în acest an decît a avut anul trecut, iar autoritățile au atras atenția încă din primăvară că există riscul ca în ultimul trimestru al anului să rămână fără bani de salarii.

În Primăria Slănic Moldova sunt plătite cele mai mici salarii comparativ cu primăriile  celorlalte orașe din județul Bacău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.