Primarul din Buhuși renunță la paranghelii. Banii pentru concertele de ziua orașului se duc în parcuri și locuri de joacă

Orașul Buhuși se pregătește să îmbrace în curând haine de sărbătoare. În preajma datei de 14 septembrie, Ziua Crucii, au loc în fiecare an Zilele Orașului, prilej de distracție pentru localnici. Anul acesta însă edilul a decis ca banii să nu mai fie risipiți pe circ. Locul concertelor în aer liber, gratuite pentru spectatori, dar scumpe pentru bugetul local, va fi luat de investiții.

Vasile Zaharia a propus în ultima ședință a Consiliului Local Buhuși ca suma de 70.000 de lei, alocată inițial pentru sărbătoarea orașului, să fie redirecționată către investiții. Suma respectivă ar fi trebuit să fie folosită în principal pentru plata artiștilor care ar fi concertat la Zilele Orașului.

“Având în vedere numeroasele probleme semnalate de cetățeni în ultimul timp, am considerat că risipirea a 70 000 lei pentru 2 zile de concerte nu este justificată. Consilierii locali au acceptat propunerea mea privind folosirea acestei sume pentru modernizarea și reamenajarea locurilor de joacă din Parcul Dendrologic, precum și pentru repararea și dotarea cu instalații noi a celorlalte spații de joacă din oraș”,  a spus primarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia.

Anul trecut, de pildă, printre alții au concertat Amna și Proconsul, ale căror onorarii sunt de ordinul miilor de euro.

Nu este pentru prima oară când Vasile Zaharia renunță la concerte. O decizie similară a luat și în 2014, pe vremea când era administrator public al orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.