Locuitorii municipiului Bacău au ajuns în pragul disperării din cauza numeroaselor avarii, care lasă periodic orașul fără apă. Cea mai recentă avarie a fost înregistrată chiar azi dimineață, determinând sistarea furnizării apei potabile în oraș. Apa a fost furnizată doar câteva ore în cursul dimineții, iar între orele 18.00 – 21.00 băcăuanii vor putea aduna apă în bidoane. Compania de Apă Bacău estimează că furnizarea apei va fi reluată, la program normal, abia în cursul zilei de mâine.

Între timp, oamenii se mobilizează pe Facebook pentru a protesta față de lipsa unei rezerve de apă a orașului. Sub sloganul #șîeu vreau apă, populația este chemată luni în fața Primăriei Bacău pentru un protest pașnic, de 15 minute.

Băcăuanilor li s-a promis de fiecare dată o „rezervă de apă” a orașului. Nu s-a construit nimic. Băcăuanii s-au săturat așa că vom protesta pentru dreptul nostru de a avea apă – în secolul 21. Ne vedem luni, 18 martie 2019, de la 12.00 – 12.15, în fața Primăriei Bacău pentru a protesta pașnic timp de un sfert de oră. Ne-am săturat de minciunile lor, minciuni care de acum iau o întorsătură cinică. Mesajul nostru pentru „cei de sus” este că au niciun drept să se joace cu viețile noastre! Avem dreptul la apă potabilă!”, este mesajul publicat pe Facebook.