PSD nu mai vrea informatori la Bacău

Consilierii locali cer revocarea unei HCL din 2018

Anul trecut, Consiliul Local Municipal Bacău a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a activității voluntarilor din cadrul Poliției Locale. În baza HCL de adoptare a regulamentului, s-a stabilit cadrul legal pentru ca voluntarii să-i ajute pe polițiști să culeagă mai bine informații și să-i sprijine în activitatea de teren.

Decizia a venit, în acel moment, pe fondul lipsei de personal la Poliția Locală.

“Pârâcioșii” au făcut muncă voluntară timp de un an, dar acum PSD nu mai vrea să aibă de-a face cu așa ceva.

Liderul social-democraților băcăuani, Dragoș Benea, a anunțat că aleșii municipali PSD vor cere revocarea hotărârii din 2018.

“Organizația municipală a PSD promovează un proiect de revocare a HCL 400/2018, prin care Poliția Locală Bacău și-a pus la butonieră o pletoră de informatori. Noi, la PSD, credem că spiritul civic nu se cultivă prin delatori prezentați drept „voluntari”, într-o structură paralelă și ilegitimă a Poliției Locale. Se readuce în matca normalității un proiect pe care consilierii PSD l-au aprobat la acel moment, în oct. 2018, plecând de la constatarea de acum că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată”, a anunțat Dragoș Benea.

Inițiativa social-democraților reprezintă un nou atac la adresa primarului Cosmin Necula, exclus recent din PSD, în condițiile în care proiectul de anul trecut a fost inițiat de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.