La data de 10 ianuarie a.c, în jurul orei 10:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au oprit în trafic pe strada Calea Bârladului din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Tamași, care transporta contra cost, trei persoane pe ruta mun. Bacău – comuna Tamași, fără a deţine documente legale pentru a efectua serviciul de transport public de persoane.
Polițiștii au aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare și a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
La aceeași dată, polițiștii rutieri din Bacău au oprit în trafic pe strada Bulevardul Unirii din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Răchitoasa, care transporta contra cost, trei persoane pe ruta comuna Răchitoasa – mun. Bacău, fără a fi autorizat în acest sens.
In cauză s-a întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei fiind aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare și a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
La data de 11 ianuarie a.c., un echipaj de poliţie rutieră din Bacău a depistat pe strada Narciselor din localitate, un conducător auto de 44 de ani, din orașul Târgu- Ocna, care transporta cu un autoturism, contra cost, trei persoane pe ruta mun. Bacău – Oneşti, fără a deţine documente legale pentru a executa serviciul de transport public de persoane.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, dispunându-se măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
Deplasarea cu maşina de ocazie implică riscuri majore.Nu acceptaţi niciodată să vă urcaţi în maşina unei persoane necunoscute. Oricât de prietenoasă ar părea, nu puteţi avea siguranţa că este bine intenţionată. Nu aveţi garanţia că şoferul nu se va abate de la traseul stabilit.
Riscul de a fi victima unui accident rutier:
Conducătorul auto nu are pregătirea necesară pentru transportul public de persoane;
Autoturismul/autovehiculul poate avea o stare tehnică neconformă, care să pună în pericol siguranţa pasagerilor;
Şoferul poate fi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psiho-active;
Şoferul poate să nu aibă experienţă suficientă în conducerea autovehiculelor;
Şoferul poate să nu deţină permis de conducere sau acesta să fie suspendat pentru săvârşirea unor abateri rutiere;
Şoferul poate fi obosit sau poate avea afecţiuni medicale care să îi afecteze capacitatea de a conduce;
Şoferul poate avea un stil de conducere agresiv care să crească riscul de implicare în accidente rutiere;
Nu ţi se oferă oferă nicio siguranţă pe perioada deplasării şi nu vei beneficia de asigurare pe durata călătoriei aşa cum prevăd actele normative în cazul transporturilor licenţiate.
Sursa: Realitatea de Bacau