Rezultate BAC 2018 Bacău – Au mai rămas câteva ore până la afișare

Rezultate BAC 2018 Bacău – Elevii au inceput deja sa rascoleasca internetul dupa rezultatele pe care le-au obtinut la BAC, insa acestea nu sunt disponibile inca. Realitatea.net va tine la curent cu cele mai noi informatii despre traseul tabelelor cu notele de la BAC si mai ales cu momentul publicarii lor.

Rezultate BAC 2018 Bacău – In aceste momente toate datele se centralizeaza inca, iar pana in ora 12, miercuri, este preconizat ca vor fi afisate notele. In fiecare an, insa, Ministerul Educatiei a reusit sa dea publicitatii mai repede notele decat facuse anuntul, asa ca va recomandam sa stati inca de dimineata cu ochii pe realitatea.net, pe site-ul Ministerului Educatiei dar si pe avizierele liceelor. Dupa ora 10 e posibil ca in orice clipa sa se publice notele.

Rezultate BAC 2018 Bacău – Lucruri foarte importante de facut dupa afisare

Rezultate BAC 2018 Bacău – In primul rand, ca sa aveti nota de trecere trebuie sa aveti media tuturor probelor de cel putin 6, iar notele la fiecare materie in parte sa fie peste 5. Mai mult, trebuie sa fi sustinut probele de aptitudini din timpul anului scolar, cele lingvistice si de folosire a calculatorului.

In al doilea rand, trebuie sa stiti ca dupa afisarea notelor, de la ora 12 pana la ora 16 veti putea depune contestatii doar in aceasta zi. E un moment dificil, trebuie sa luati decizia rapid si cu atentie. Notele de dupa contestatii pot sa devina mai mari, dar pot fi si micsorate de catre corectori, asa ca va recomandam sa cantariti cu mare atentie decizia.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul BAC.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Probele scrise ale examenului de BAC, sesiunea iunie-iulie 2018, s-a desfăşurat în săptămâna 25-29 iunie. Examenele au început cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a). Marţi, 26 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă – E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), s-a desfăşurat joi, 28 iunie.

Rezultate BAC 2018 Bacău .Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Rezultate BAC 2018 Bacău. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate BAC 2018 Bacău.Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de BAC au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2018, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Notele la BAC 2018 vor fi afişate pe BAC.edu.ro

Rezultate BAC 2018 Bacău. Examenul de BAC este modalitatea de evaluare a competenţelor, a nivelului de cultură generală şi de specializare, atins de absolvenţii de liceu.

Dreptul de a susţine BACul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma de învăţământ.

Promovarea examenului de BAC permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de BAC, absolventului i se eliberează diplomă de BAC.

Rezultate BAC 2018 Bacău, pe Edu.ro. Când vor fi publicate notele la BAC 2018 şi când se afişează rezultatele online

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de BAC 2018, din 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost de 95,85%, în uşoară creştere comparativ cu anul trecut – 95,45%.

Dintre cei 127.035 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 121.765 de candidaţi. 5.233 de candidaţi au absentat, iar 37 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Ziua cea mare a sosit. În scurt timp vom avea rezultatele la BAC 2018. Până atunci puteţi să aflaţi din această ştire cum se fac contestaţiile, când se afişează notele la BAC 2018 după contestaţii, când începe sesiunea de toamnă a BACului 2018 şi regulamentul de corectare al lucrărilor scrise la BAC 2018.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Ministerul Educaţiei EDU.RO publică, miercuri, REZULTATE la BAC 2018 REALITATEA.NET a centralizat, în timp real, toate informaţiile despre NOTELE de la BAC 2018: LIVE calendar, subiecte barem şi Rezultate BAC 2018 Vrancea pe judeţe. Peste 127.000 de elevi din toată țara au susținut în acest an examenul de BAC. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la BAC 2018 vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Mai este o zi până la afișarea rezultatelor și emoțiile sunt deja uriașe – elevii caută deja cu nerăbdate online, pe EDU.ro, rezultatele. Acestea vor fi afișate abia mâine însă.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Regulament contestaţii BAC 2018

Rezultate BAC 2018 Bacău. Contestaţiile la probele scrise la BAC 2018 se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de BAC.

Preşedintele centrului, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

Rezultate BAC 2018 Bacău. După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de BAC judeţeană. După aceasta, se aplică ştampila „BAC 2011 – C.Z.E.”.

Rezultate BAC 2018 Bacău. În cazul în care Comisia naţională de BAC decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării.

Rezultate BAC 2018 Bacău.  Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Comisia Naţională de BAC poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de BAC judeţeană.

Rezultate BAC 2018 Bacău. În cazul în care se organizează centre regionale de contestaţii, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate iniţiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de BAC judeţene. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare probă scrisă, disciplină şi tip de subiect şi le transmite comisiei regionale de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de BAC au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul de BAC 2018, îşi pot testa din nou cunoştinţele în sesiunea din toamnă. A doua sesiune a examenului de BAC din 2018 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate imediat după afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Si la BAC-ul 2018, inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, de catre comisiile de BAC, dupa incheierea fiecarui examen scris. In cazul in care la aceasta verificare prin sondaj se constata nereguli, atunci comisia trebuie sa verifice inregistrarile din toate salile de examen din acel centru. Elevii prinsi ca au incercat sa copieze sau ca au copiat sunt eliminati din examen.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Emoţii mari pentru elevii care au susţinut în sesiunea iunie- iulie 2018 examenul de BAC. Rezultatele vor fi afişate pe edu.ro miercuri, 5 iulie 2018, până în ora 16:00. Dacă sunteţi nemulţumiţi de notele obţinute puteţi depune contestaţie tot pe 5 iulie, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Mare atenţie, însă: în acest an regulementul pentru contestaţii s-a modificat. Realitatea.net va publica în acest articol notele la BAC 2018, imediat ce acestea vor fi anunţate pe EDU.ro. De asemenea, în acest material, mai puteţi găsi toate informaţiile de care aveţi nevoie despre examenul de BAC 2018: subiecte, barem de corectare, Rezultate BAC 2018 Vrancea, note, contestaţii şi rezultate finale.

Rezultate BAC 2018 Bacău. Notele la BAC 2018 pe judeţe vor fi afişate în acest articol miercuri, 5 iulie, înainte de ora 16:00.

Potrivit statisticii, în 2004 au promovat BACul 84,59% dintre candidaţii înscrişi la prima sesiune, în 2005 – 84,68%, în 2006 – 80,48%, în 2007 – 82,08%, în 2008 – 78,30%, în 2009 – 81,47%, în 2010 – 69,30%, în 2011 – 45,73%, în 2012 – 44,41%, în 2013 – 56,44%, în 2014 – 60,65%, în 2015 – 67,9%, iar în 2016 – 68,1%.

Anul trecut, rata de promovabilitate la BAC a fost de 68,1% după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii şase ani. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.