Astăzi s-au afișat rezultatele Evaluării Naționale, pe care absolvenții de clasa a VIII-a au susținut-o săptămâna trecută.

Potrivit rezultatelor publicate online de Ministerul Educației, 13 elevi din județul Bacău au reușit să obțină media 10.00 la Evaluarea Națională, după ce au predat teze perfecte atât la limba română, cât și la matematică. Cei mai mulți elevi de 10.00, 7 la număr, provin de la școli din municipiul Bacău. Medii de 10.00 au mai obținut trei elevi din Onești, doi din Moinești și unul din Tg. Ocna.

La polul opus, la nivelul județului au fost înregistrate și 7 medii de 1.00, ceea ce înseamnă că elevii au predat lucrările goale, fără să rezolve măcar una dintre cerințele subiectelor de la examen.

La Evaluarea Națională au fost înregistrați și foarte mulți absenți. 464 de candidați nu s-au prezentat la nici una dintre probele de examen.

Elevii nemulțumiți de rezultate pot contesta notele în cursul zilei de astăzi. Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi publicate sâmbătă, 29 iunie.