Rezultatul licitației pentru centura Bacăului, contestat! Vezi ce se întâmplă mai departe

Firma turcească Ic Ictas Insaat Ve Ticaret As a contestat în instanță rezultatul licitației pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Bacău. Pe 9 august CNAIR a anunțat că ofertantul desemnat câștigator este Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, având preţul de 668,3 milioane lei fără TVA, și un punctaj total de 100 puncte, din care 60 de puncte pentru componenta financiară și 40 de puncte pentru componenta tehnică.

Dar, firma turcească a decis să conteste rezultatul și o parte din procedura de derulare a licitației, mai exact o calitate slabă a documentației de licitație. Aceasta ar fi conținut numeroase erori precum menționarea unor girații inexistente în realitate în unele noduri rutiere. Potrivit site-ului diacaf.com, CNAIR ar fi luat în grabă vechea documetație de licitație a centurii și vechiul proiect (făcut de firma turcă Eco Insaat care a lucrat la centură până la rezilierea contractului), și le-a scos din nou la licitație fără a verifica corectitudinea informațiilor.

Contestația a fost admisă de judecători, iar CNAIR are termen 15 zile  să continue procedura de atribuire prin reevaluarea acestei oferte.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Firma turcă Ic Ictas Insaat a participat la licitație în asociere cu firma autohtonă Tancrad Galați. O altă firmă turcească a început construcția centurii, dar a abandonat proiectul când nu realizase nici 5 la sută din lucrări, pe motiv că nu avea capacitatea tehnică necesară.

Șantierul centurii, în martie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.