România, la mâna „Miticilor”. Cel mai abject gest pe care-l poate face un politician

Într-o perioadă mult prea tulbure chiar și pentru cele mai puternice state ale lumii, România s-a trezit sfâșiată chiar din interior. Traversăm, în prezent, o perioadă întunecată, în care neliniștea și frământările populației trebuie să-și găsească răspunsul. Iar pentru asta, efortul trebuie să fie colectiv.

Puțini sunt cei care au ales să dea dovadă de normalitate și să întindă o mână de ajutor unor oameni care au nevoie, în acest moment, de ORICE. În schimb, dând dovadă de lipsă de echilibru, empatie și moralitate, numărul celor care pun degetul pe rana deschisă a societății crește într-un ritm amețitor.

Astăzi am văzut cum orice urmă de normalitate este înăbușită din fașă. Este cazul primarului Sectorului 5, Daniel Florea, asupra căruia presa centrală pare să fi orchestrat un atac halucinant. Rând pe rând, publicații românești s-au înghesuit să blameze gestul acestuia de a se mobiliza într-o acțiune vitală pentru mare parte a locuitorilor din sector, aceea de a împărți pachete cu produse de igienă persoanelor nevoiașe, în mare parte bătrâni.

În spatele campaniei de denigrare se află USR. Mai-marii partidului au considerat, fără drept de apel, că gestul prin care primarul a vrut să-și sprijine cetățenii constituie o „infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor”.

În consecință, mințile luminate au pus la cale un denunț penal. În loc să-și canalizeze energia spre binele civic și să dea dovadă de implicare socială în astfel de momente de criză, au ales să lovească, de pe margine, în cei care au decis să pună umărul la „vindecarea societății”. Au ratat, în schimb, șansa de a ajuta la reconstrucția țării, într-o perioadă în care nu e loc de orgolii și e nevoie, mai mult ca oricând, de mobilizare și umanitate.

Iată că pentru unii se dovedește, încă o dată, că e mai simplu să stea cu mâinile în sân și să privească, de la distanță (și nu ne referim aici la limita de distanțare socială impusă de autorități), cum propriii cetățeni dau din colț în colț, panicați, în așteptarea unor soluții din partea oamenilor limitați, seci și fără viziune, micimea politică, „Miticii” care aleg să trateze în continuare societatea ca fiind un joc de domino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.