România, lovită de un ciclon mediteranean. Cum ne afectează și când își va face simțită prezența

România urmează să fie lovită de un ciclon mediteranean care va aduce schimbări semnificative ale temperaturilor.

Florinela Georgescu a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre prognoza meteo pentru următoarele zile și săptămâni și a confirmat prezența unui ciclon mediteranean deasupra țării noastre: 

„Prognoza prezintă unui ciclon format în bazinul Mării Mediterane. Temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, va aduce și precipitații. De mâine încep ploile pe partea de sud a țării, pe arii restrânse și apoi se vor extinde în toată partea de sud și de est a teritoriului.

În zonele montane înalte sunt de așteptat și lapoviță și ninsoare. Nu vor fi de foarte mare durată aceste precipitații, pentru că temperaturile, deși vor marca o scădere începând de marți, vor continua să se mențină pozitive, chiar și la altitudini mai mari, iar nopțile vor fi cu temperaturi pozitive. Abia la jumătatea săptămânii, sau în a doua parte a săptămânii, posibil temperaturi scăzute sub 0 grade. Altfel spus, începem luna martie cu o vreme schimbătoare, capricioasă, așa cum știm tradițional că este această lună.

Pot să vă spun că pentru următoarele 2 săptămâni vom fi cu această tendință de vreme schimbătoare. După aceste câteva zile cu precipitații și urmate de temperaturi ceva mai scăzute, e de așteptat ca în weekendul viitor temperaturile să crească 2-3 zile și nu ar fi exclus ca săptămâna viitoare să scadă din nou”, a declarat Florinela Georgescu, ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.