Șapte cazuri de gripă în județul Bacău. Focarul este în Secția de Pediatrie

Au apărut primele confirmări de gripă, în județul Bacău, anunță Direcția de Sănătate Publică. S-a confirmat, mai exact, un focar de gripă tip A 1, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Secția de Recuperare Pediatrică, cu 7 cazuri. “Sunt 4 cazuri la grupa de vârstă 0 – 1 an și 3 cazuri la grupa de vârstă 1 an. Debutul bolii a fost brusc, cu febră 39 – 40 C, rinoree și tuse. Menționăm că sunt forme medii de boală și evoluția clinică a fost favorabilă”, spune Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău.

În urma confirmării acestor cazuri de boală, s-au luat o serie de măsuri. Este vorba despre izolarea micuților în cadrul Secției de Boli Infecțioase Copii, supravegherea clinic-epidemiologică a contacților pe o perioadă de 10 zile de izolarea ultimului caz, recoltarea de exudate nazale și faringiene pentru virusuri gripale, sistarea internărilor în Secția de Recuperare Pediatrică pe o perioadă de 10 zile de la izolarea ultimului caz, aplicarea profilaxiei antivirale pentru contacți, vaccinarea antigripală a personalului nevaccinat, triaj epidemiologic al personalului la intrarea în tură, portul compet și corect a echipamentului de protecție.
În cazul a patru dintre copii, evoluția bolii a fost fovorabilă, iar aceștia au revenit deja în Secția de Recuperare Pediatrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.