Scandal din cauza tăierii unor arbori

Un scandal s-a iscat azi dimineață la Primăria Bacău, care a fost luată cu asalt de mai mulți locatari de pe strada Mărășești, din zona Tic Tac, nemulțumiți că în fața blocurilor lor s-au tăiat mai mulți arbori. Aceștia se află într-o curte, pe un teren care a fost împrejumuit întrucât este proprietate privată. Deși erau nemulțumiți, primarul Cosmin Necula le-a arătat toate documentele și a explicat că nu se poate opune dreptului unui proprietar de a se folosi așa cum dorește de bunul său.

Proprietarii, împroprietăriți în urmă cu 10-16 ani, au vândut respectiva suprafață de teren. Terenul fiind dobândit de către actualii proprietari prin vânzare-cumpărare, dreptul proprietarilor de a dispune  și de a se folosi de proprietate nu poate fi încălcat”, a explicat primarul Cosmin Necula.

Până la acest moment, nu există nicio solicitare din partea proprietarilor privind emiterea unei autorizații în vederea construirii pe terenul din str. Calea Mărășești nr.100 și nr.102, dar vecinii susțin că nu ar putea exista vreun alt motiv pentru care proprietarii s-au apucat de tăiat tot ce era acolo. Potrivit controlului efectuat de către polițiștii din cadrul Compartimentului Disciplină în Construcții și Compartimentul Protecția Mediului, nu s-au identificat tăieri ilegale de arbori, dar un nuc, specie protejată, a scăpat de drujbă în urma intervenției oamenilor.

„În data de 20.12/2018, Regia Națională a Pădurilor, prin Direcția Silvică Bacău și Ocolul Silvic Bacău, a emis autorizația de exploatare nr. 143 în baza căreia proprietarii pot valorifica masa lemnoasă de pe proprietatea private în conformitate cu autorizația emisă de instituția amintită”, se arată într-un comunicat de presă remis ulterior de primărie.

Pentru cei nemulțumiți, mai rămâne acum doar calea instanței, proprietarii având, potrivit legislației în vigoare, dreptul de a dispune de acest teren, orice încercare de îngrădire a dreptului de proprietate privată fiind contrară legii și sancționată prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.