Se lucrează pe drumul care leagă Târgu Ocna de Slănic Moldova

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a început lucrările de refacere a DN 12B, Târgu Ocna – Slănic Moldova. În urma ploilor abundente din perioada 12-14.03.2018 și a cutremurului de pământ din data de 14.03 s-a activat o alunecare de teren având ca origine versantul din dreapta drumului. Soluțiile de intervenție avute în vedere de DRDP Iași vizează lucrări de evacuare a apelor pluviale (șanț, podeț și drenuri), realizarea unei structuri de sprijin pe bază de piloți forați din beton armat, zid de sprijin din beton armat și montarea de parapet metalic, după care se va trece la refacerea complexului rutier pe o lungime de 60m, cu dimensionarea la condițiile de trafic și la acțiunea fenomenului îngheț-dezgheț.

„Termenul legal de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la data emiterii ordinului de începere, însă preconizăm că acestea ar putea fi duse la îndeplinire mai rapid, în aproximativ două luni”, estimează specialiștii DRDP Iași.

În sprijinul conducătorilor auto, a fost pusă la dispoziție varianta ocolitoare prin Gura Slănic. Deși se află în administrarea primăriei locale, DRDP Iași l-a adus la parametri circulabili, având în vedere stadiul avansat de degradare în care se afla.