Povestea lui Sebastian merge mai departe! Elevul băcăuan care s-a prezentat la olimpiadă deși era rănit în urma accidentului care a avut loc sâmbăta trecută în județul Cluj, a reușit azi, în urma barajului, să se califice în lotul lărgit al Olimpiadei internaționale de biologie. Elevul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău obținuse mențiune la etapa națională și intrase la baraj pentru a se califica în etapa internațională a concursului.

El a fost singurul dintre elevii băcăuani implicați în accident care a ajuns la Oradea la olimpiadă și a luptat pentru toți colegii lui care au fost răniți.

Practic, după proba de astăzi, Sebastian, care acum face parte din lotul lărgit, mai are de trecut un singur hop. Ca să ajungă acolo unde visează și unde merită, adică în faza internațională a competiției, mai are de susținut o probă dificilă. Atunci, din 20 de olimpici, câți sunt acum în lotul lărgit, vor rămâne doar 4 cei mai buni dintre cei buni care să reprezinte România la competiție. Proba finală și cea mai dificilă prin care va trece olimpicul băcăuan va avea loc luna viitoare, la Cluj-Napoca.

Vești bune vin și despre ceilalți membri ai lotului de olimpici, răniți în accident. Patru dintre elevi au fost externați, iar cei rămași în spital se recuperează treptat. Vestea cea mai bună e că nu mai au nevoie de sânge.