Sfârșitul pandemiei de coronavirus, tot mai aproape: „Există speranță. Până la sfârșitul anului se transformă într-un virus endemic” – Cum trebuie decriptat anunțul OMS

Miron Mitrea a comentat situația pandemică din acest moment și declarațiile OMS din ultimele zile care sunt optimiste. Consultantul politic a vorbit la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

Miron Mitrea a declarat la Realitatea, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, că după ce a citit opiniile celor mai cunoscuți epidemiologi tinde să dea crezare pronosticurilor optimiste care susțin că pandemia ar putea să se încheie în acest an. Chiar și OMS a comunicat public că restricțiile de circulație ar trebui ridicate și nu ar mai fi nevoie de certificate verzi care să restrângă anumite drepturi. Cu toate astea, Miron Mitrea susține că mesajul OMS trebuie decriptat deoarece conține o latură politică pe lângă cea științifică.

„Eu tot citesc declarațiile OMS-ului. Nu e ușor să despărți partea științifică de partea politică, dar există o încărcătură politică ce trebuie expusă. Am citit tot ce au spus marii virusologi. Există speranța că COVID19 să se transforme într-un virus endemic, așa cum este și gripă.

Virușii, majoritatea devin endemici, adică pot trăi cu gazdă, adică faci o gripă, iei niște medicamente. Există o speranța mare că acest COVID va deveni endemic în acest an. Am citit unul dintre cei mai mari virusologi americani care spune că speranța lui că până la sfârșitul anului acest virus va deveni endemic însă nu poate garanta.

Oricât de pașnică este această tulpină Omicron, tot umple spitalele. Încă suntem în mijlocul pandemiei”, a încheiat Miron Mitrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.