Spitalul Județean Bacău are imaginea unui spital corupt

Site-ul Anti-Bribery Synergy a dat publicității prima sinteză a unui indicator utilizat în vederea monitorizării performanțelor operaționale în domeniul prevenirii și combaterii mitei în spitalele din România.

Sinteza cuprinde datele care au fost colectate în urma realizării unui sondaj privind calitatea serviciilor din 352 spitale publice din România.

Chestionarul, aplicat prin SMS sau online, cuprinde un set de 10 întrebări, legate de serviciile medicale, implicarea medicului, curățenia din spital etc. Printre întrebări se află și una referitoare la mită: “Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie-iulie 2019, la solicitarea Ministerului Sănătății, iar Spitalul Județean de Urgență Bacău se află în primele 30 unități sanitare din țară cu imagine negativă. Mai exact, spitalul din Bacău a acumulat 39 de puncte, clasându-se pe poziția 27.

La polul opus, cel mai bun feedback, cu 0 puncte acumulate, l-a avut spitalul din Comănești. Primele poziții ale topului sunt dominate de spitale din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.