Stațiunea Slănic Moldova riscă falimentul din cauză că, de nouă luni, nimeni nu repară șoseaua ruptă de inundații

Locuitorii Văii Slănicului din județul Bacău, prin intermediul Asociației Prietenii Slănicului, au lansat o petiție către autoritățile statului, prin care se cere repararea drumului care leagă stațiunea Slănic Moldova de restul lumii. O porțiune a drumului respectiv (DN12B) a fost distrusă de alunecări de teren și inundații în urmă cu nouă luni, iar de atunci nimeni nu a făcut mai nimic pentru refacerea sa. Stațiunea a devenit astfel tot mai izolată și lipsită de turiști, dar cei mai afectați sunt locuitorii din zonă. La dispoziția lor și a turiștilor a fost pusă o variantă ocolitoare prin relieful foarte accidentat al zonei muntoase, dar care este într-o stare foarte proastă.
Iată și cronologia, pe scurt, a evenimentelor care au dus la această situație: pe 14 martie 2018 a avut loc o alunecare de teren care a produs tasarea drumului național 12B, intre km 0+447 și km 0+487, pe o lungime de 40 m; luni, 19 martie, Comitetul Județean de Urgență Bacău a luat hotărârea de a închide circulației Drumul național DN 12B care asigură legătura spre stațiunea Slănic Moldova; la data de 4 iunie 2018 s-a semnat contractul cu data de începere a lucrărilor 6 iunie și termen maxim de finalizare de 90 de zile, ceea ce ar fi însemnat finalizarea lucrărilor până cel târziu 7 septembrie, după cum au estimat specialiștii Direcției Regionale de Drumuri Iași, care preconizau chiar că lucrările s-ar fi putut încheia în doar două luni. Drumul se afla în acest moment exact în același stadiu ca la începutul lucrărilor și în prezent nu se efectuează nici un fel de lucrări.
Toate acestea i-au adus la disperare pe locuitorii zonei, dar și pe întreprinzătorii din stațiunea Slănic Moldova, care au inițiat petiția on-line. Aceasta a fost adresată Avocatului Poporului, Guvernului, ministrului Transporturilor, ministrului Turismului, vicepremierului – ministru al Dezvoltării Regionale, Inspectoratului de Stat în Construcții, Prefecturii Bacău, Direcției Regionale de Drumuri Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.