Te trezești greu dimineața? Iată cinci recomandări pentru un somn odihnitor

Trezitul de dimineață e o corvoadă pentru foarte mulți, chiar dacă există persoane care chiar au plăcerea de a merge la locul de muncă. Iată câteva sfaturi pentru a face mai ușor sau chiar mai suportabil trezitul la prima oră a dimineții.

1. Ajută-te de o aplicație care îți face „ordine” între cele 4 cicluri de somn

Corpul nostru trebuie să respecte mai multe cicluri de somn pentru a te odihni corespunzător. Pentru a te asigura că respecți mai multe cicluri de o oră și jumătate, ar trebui să ai o aplicație specială. Atenție, nu este vorba despre simplul ceas, ci de un program care îți analizează obiceiul de somn, ora la care te culci de obicei și ora la care ar trebui să te trezești. Cu aceste informații, aplicația ar trebui să îți creeze un program de somn și să îți stabilească ora potrivită (într-un interval stabilit de tine) la care să seteze alarma.

2. Lasă lumina naturală să fie cea care te trezește dimineața

Oamenii de știință au descoperit că lumina naturală ne influențează foarte mult organismul, implicit și momentul în care ne trezim. Să te trezești odată cu răsăritul soarelui este un mod perfect de a stabili un program pentru corpul tău. Cu toate acestea, se pare că este mai bine să te trezești chiar înainte de zorii zilei, pentru a avea mai mult timp să te relaxezi. Lasă lumina să pătrundă în dormitorul tău și încearcă să te bucuri de fiecare de aceste momente.

3. Trezește-te cu câteva minute mai devreme decât de obicei

Având în vedere că este recomandat să te trezești la răsărit, asta înseamnă că ar trebui să modifici treptate cu câteva minute ora de trezire în fiecare zi. Dacă de regulă te trezești la 7 jumătate, însă ideal ar fi la 7, încearcă să schimbi alarma în fiecare dimineața cu doar 2-3 minute. Este un truc simplu, care va funcționa garantat.

Această diferență mică îți afectează comportamentul, dând naștere unei noi rutine, care are mai multe șanse de reușite spre deosebire de o schimbare radicală.

4. Dormitorul tău trebuie să fie cald și odihnitor

Pentru a avea o trezire plăcută, creează-ți un mediu în care să te simți confortabil. Oprește-ți telefonul peste noapte, asigură-te că elimini toate sursele de lumină și orice ar putea produce sunete deranjante. Studiile au demonstrat că a avea o încăpere întunecată te ajută să dormi mai ușor, acest lucru contând foarte mult pentru odihna ta.

5. Uleiurile esențiale

Atunci când te trezești dimineața este posibil să te simți adormită și să nu te poți concentra. Dacă vrei ca acest lucru să se schimbe, poți achiziționa un difuzor de aromaterapie în care să folosești uleiuri esențiale de mentă, arome citrice și bergamotă. Acestea te vor energiza rapid și te vor face să fii mai atentă. O altă variantă este să îți pregătești un playlist cu muzica ca îți aduce mereu o dispoziție bună. Nu uita de paharul de apă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.