Tinerii absolvenți pot cere consiliere gratuită pentru încadrarea în muncă

Dacă nu reușesc să se angajeze, după 60 de zile, tinerii pot cere șomaj.

Începând din 27 mai, timp de 60 de zile, absolvenții de liceu, școală profesională sau postliceală sau de universitate pot intra în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Bacău. Astfel, pot beneficia de consiliere profesională, mediere și dacă nu reușesc să fie încadrați conform dorințelor lor la un loc de muncă pot depune și un dosar de șomaj. Suma pe care o vor primi nu este mare, 250 de lei, dar se acordă pe o perioadă de 6 luni de zile.

„Dacă se află în baza noastră de date, acești absolvenți vor primi consiliere. Angajatorii care caută absolvenți vor primi un stimulent de 900 de lei lunar dacă îi țin cu contract timp de 12 luni, iar ei pot primi o primă de inserție de 1500 de lei. În același timp, pot beneficia de cursuri de formare profesională gratuite”, a declarat Daniela Bălan, purtător de cuvânt al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Bacău.

3.600 de tineri băcăuani s-au înscris în acest an la examenul de bacalaureat. Dacă nu se vor înscrie la facultate, pot intra direct pe piața muncii. Angajatorii abia așteaptă tineri dornici să lucreze, în condițiile în care forța de muncă este din ce în ce mai redusă. 1500 de posturi erau vacante la începutul acestei luni la agenția de muncă locală. Pentru a se înscrie, tinerii trebuie să prezinte documente de identitate, certificatul de absolvire și o adeverință de la medicul de familie care să ateste capacitatea de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.