ULTIMA ORĂ: Un urs a fost prins în laț, la Dofteana. Animalul este păzit de jandarmi până la sosirea specialiștilor

Un pădurar din Dofteaua a descoperit la marginea pădurii, într-un punct cunoscut de localnici sub numele de Păcurița, un urs prins într-un laț. Pădurarul împușcase un mistreț, după ce acesta provocase pagube importante în culturile agricole, când a auzit un zgomot venind din punctul respectiv. Când s-a apropiat și a văzut ursul prins în laț, a dat imediat alarma.

Potrivit primarului localității, lațul în care s-a prins ursul a fost instalat cel mai probabil de persoane rău intenționate, neidentificate deocamdată, după ce sălbăticiunile au coborât din pădure și au distrus mai multe garduri.

La fața locului este prezent un echipaj al Jandarmeriei Bacău, care a izolat zona și nu lasă pe nimeni să se apropie. Deocamdată nu se știe dacă animalul prins în laț a fost rănit în urma acestui incident, însă starea în care se află în poate face foarte agresiv.

La Dofteana urmează să ajungă cât de curând specialiști de la Garda de Mediu, dar și un medic veterinar care să tranchilizeze ursul. Odată tranchilizat, animalul va fi eliberat, îngrijit, în cazul în care are răni, urmând, cel mai probabil, să fie relocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.