Un bărbat din Gura Văii și-a dublat pedeapsa cu închisoarea pentru că și-a violat colegii de celulă

George Alexandru V., un bărbat din Gura Văii condamnat în 2015 la închisoare pentru lovire și alte violențe, va sta în spatele gratiilor mai mult decât se aștepta. El și-a dublat pedeapsa în timp ce se afla în închisoare, după ce și-a violat colegii de celulă.

Băcăuanul și alți doi colegi de celulă, ambii din județul Vrancea, i-au violat și bătut pe alți colegi. Astfel de fapte aveau loc în mod repetat în spatele gratiilor, bătăile fiind mai dese decât violurile, în acest fel victimele fiind amenințate să nu spună nimic.

Coșmarul deținuților violați a durat câteva luni, iar cei trei agresori au fost trimiși în judecată.  Băcăuanul a primit pedeapsa cea mai mare, deși ancheta a dovedit că nu el fusese capul răutăților. Pentru că două dintre victime și-au retras plângerile, el a fost condamnat doar pentru o singură faptă de viol. Totuși, în urma unor contopiri și descontopiri de pedepse, el a ajuns la o condamnare de 18 ani.

Dispune achitarea inculpatului V. G. A., pentru săvârşirea infracţiunii de viol, (persoană vătămată…). …dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea a 2 infracţiuni de lovire sau alte violenţe, de către inculpatul V. G. A., ca urmare retragerii plângerii de către persoanele vătămate … Condamnă pe inculpatul V. G. A. la o pedeapsă de 7 ani închisoare, pentru viol (persoană vătămată…), la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru lovire sau alte violenţe. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 8 ani, 2 luni şi 10 zile închisoare, pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor civile şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile aplicate prin sentința penală nr. 754/06.11.2015 pronunţată de Judecătoria Oneşti definitivă prin decizia penală 109/28.01.2016 a Curţii de Apel Bacău. Menţine anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 178/23.03.2015 pronunţată de Judecătoria Oneşti, definitivă la 15.04.2015 prin neapelare. …dispune adăugarea pedepsei de 9 ani 1 lună şi 20 zile închisoare la pedeapsa de 9 ani 1 lună şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpatul V. G. A.să execute pedeapsa de 18 ani şi 3 luni închisoarearată sentința publicată pe portalul instanțelor de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.