Un nou meci între Necula și PSD. Miza o reprezintă, de data aceasta, banii primiți de Bacău la rectificarea bugetară

E în continuare tensiune pe scena politică băcăuană, după ce primarul Cosmin Necula a rămas fără sprijinul politic al PSD, în urma mai multor declarații belicoase la adresa Guvernului Dăncilă.

Rectificarea bugetară făcută de Guvernul demis, la începutul acestei săptămâni, a fost un nou prilej pentru primarul Bacăului să atace Executivul. Necula spune că suma primită la rectificare de municipiu este prea mică în comparație cu ceea ce a luat statul.

Guvernul Dăncilă a furat băcăuanilor aproape 100 de milioane de lei în ultimii trei ani, în cel mai josnic mod cu putință. Ne-au anunțat cu surle și trâmbițe că ne-au returnat DOAR 29 de milioane! Lipsesc 70 de milioane din banii noștri, pe care, în mod evident, doamna Dăncilă și ceilalți incompetenți nu au de gând să îi mai dea înapoi, așa cum este normal. De mai bine de un an am început să cer public cei 100 de milioane de lei, bani pe care, atenție, nu i-am vrut ca pomană de la Guvern! Acesti bani sunt ai noștri, ai municipiului Bacău și voi continua să îi cer indiferent ce guvern este la București! Și încă un lucru important: banii ajung în bugetul primăriei doar după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial. Deocamdată așteptăm…”, a scris Cosmin Necula pe Facebook.

Reacția din partea PSD Bacău nu a întârziat să apară. Foștii săi colegi de partid îl acuză pe Necula că scoate sumele din burtă, că e incoerent și că nu știe cu ce se mănâncă administrația locală. Reacția PSD Bacău a venit sub forma unui comunicat de presă, publicat, de asemenea,  pe Facebook, acolo unde se poartă în ultima vreme războaiele din organizație.

Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de parlamentar, primarul Bacăului a încurcat din nou etichetele și culorile, demonstrând lipsa de coerență și necunoașterea fenomenului administrativ. După ce a acuzat că Guvernul ar fi luat băcăuanilor 60 de milioane lei, iată că cele 60 de milioane sunt, potrivit numărătorii de la Primărie, 100 de milioane.  Suma este, evident, scoasă din burtă, peste noapte din meschine rațiuni electorale. Ba 60 ‼, ba 100 ‼, dar ne întrebăm de ce n-ar fi 160 sau 200 de milioane, dacă tot e fără număr!?  Ca și în cazul falimentului proiectului de la Insula de Agrement, când primarul nu recunoaștea datoria de 7,89 milioane lei către MDRAP, dar în cele din urmă a plătit-o, și de a această dată edilul arată că e pe lângă subiect și că aruncă în stânga și în dreapta cu fumigene menite a justifica nerealizările Primăriei Bacău în mandatul său. Și nu sunt tocmai puține.  În timp ce parlamentarii PSD Bacău au făcut front comun și au obținut de la Guvern pentru Municipiul Bacău o alocare substanțială, de aproape 30 milioane lei, primarul se ține de postări contradictorii.  Îi sugerăm să fie preocupat de modul în care vor fi cheltuiți acești bani, pentru ca nu cumva Municipiul Bacău să înregistreze excedent și la finalul acestui an, ca în anii precedenți când – din cauza neimplementării investițiilor locale – Primăria a rămas cu bani la „ciorap”, incapabilă să finalizeze vreun proiect.

P.S. – Pentru că e mai mereu alături cu drumul, îi reamintim primarului de Bacău că Viorica Dăncila a condus Guvernul României un pic peste un an și jumătate, nicidecum 3 ani cum eronat scrie primarul de Bacău, arătând că și în această privință e pe lângă subiect”, se arată în comunicatul postat pe pagina Facebook PSD Bacău.

Prompt, Necula a comentat la postare: “Ma bucur sa vad ca recunoasteti faptul ca Guvernul a luat din banii bacaunilor 100 de milioane de lei. V-as sugera sa fiti mai atenti cand comparati mere cu pere. Am spus ca Guvernul a luat orasului 60 de milioane IN DOI ANI si 100 de miloane IN TREI ANI. Cred ca Dragos Benea cunoaste foarte bine situatia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.