Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită. Ce trebuie să facă băcăuanii

Băcăuanii cărora le expiră cardul de sănătate în curând nu trebuie să-şi facă griji. Valabilitatea acestora a fost prelungită de la 5 la 7 ani, printr-o Hotărâre de Guvern, aşa că ei pot merge în continuare la medic pentru consultaţii sau reţete.

Se pare, totuşi, că au fost furnizori de servicii medicale, aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, la care informaţia nu ar fi ajuns. Astfel, ar fi apărut situaţii în care persoane asigurate să nu fie primite la investigaţii, tocmai pentru că aveau carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.

„Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019. Totodată, cardurile naţionale de sănătate noi, care se emit începând cu data de 1 august 2018, au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bacău.

Această măsură de a prelungi durata valabilităţii cardurilor a dus la o economie de circa 270 de milioane de lei.
În judeţul Bacău, circa 400.000 de carduri de sănătate aveau termenul de expirare în toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.