Un material realizat de jurnaliștii de la recorder în ziua în care a avut loc mitingul PSD de la Iași a scos la iveală o situație cel puțin ciudată. În filmarea jurnaliștilor apare un grup de elevi de la liceul din Sascut, care au o pancartă pe care scrie numele localității din care vin. Întrebați de reporterul recorder ce vârste au, unii dintre adolescenți mărturisesc că sunt doar în clasa a X-a, ceea ce înseamnă că nu au împlinit vârsta de 18 ani. Profesoara care îi însoțește justifică prezența lor acolo spunând că e o excursie a școlii, nicidecum că iar parte la miting. Cu toate acestea, elevii spun clar și răspicat că susțin PSD.

Această situație a ajuns și la urechile șefilor din învățământul băcăuan, care au cerut explicații conducerii liceului din Sascut.

Ni s-a adus la cunoștință această situație. Am solicitat conducerii unității de învățământ un punct de vedere. Am fost informați că a fost o activitate aprobată în Consiliul de Administrație al unității de învățământ încă din data de 8 aprilie, adică înainte de a se ști despre acea acțiune politică. Faptul că elevii s-au aflat acolo a fost doar o coincidență”,  a declarat pentru realitateadebacau.net Oana Bărbuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău.