VIDEO: Mesaj din Hong Kong pentru elevii din Bacău. Un antreprenor vine de la mii de km să-i învețe pe băcăuani cum să facă roboți

Cum să-ți faci acasă propriul robot? La această întrebare va răspunde, săptămâna viitoare, un cunoscut antreprenor din Hong Kong, care va veni în România special să-i familiarizeze pe tineri cu inteligența artificială.

Leo Yeung va fi prezent, în zilele de 14 și 15 mai, în mijlocul elevilor care iau parte la lecțiile de informatică inițiate de profesorul Bogdan Pătruț, în cadrul cercului „Programare cu răbdare”. Antreprenorul din Hong Kong va lua parte la o serie de workshop-uri demonstrative, iar elevii să construiască un robot din diferite componente, să îl programeze pentru a răspunde la comenzi vocale și să îl extindă, chiar, cu elemente de inteligență artificială.

“Roboții domnului Yeung vor include și elemente de machine learning sau neurol networks, iar domnul Yeung va aduce cu domnia sa și câteva „piese”, ce vor rămâne la cercul nostru de informatică. Domnul Leo Yeung a mai făcut prezentări și elevilor din Hong Kong, iar acum va fi pentru prima dată în România și e onoare pentru noi că va veni la Bacău, pentru pasionații de robotică din Grupul Programare cu răbdare”, a transmis profesorul Bogdan Pătruț.

Leo Yeung, absolent al St. Andrews College, Ontario, SUA și The Hong Kong University of Science and Technology, este pasionat de robotică, inteligență artificială și programare. Până la sosirea sa la Bacău, el le-a transmis un mesaj video elevilor care îl așteaptă cu nerăbdare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.