Vreme caniculară în sudul și sud-estul țării. Cod galben de ploi pentru mai multe județe

 

Meteorologii au emis, marți, o nouă alertă. Este vorba de un cod galben de ploi, dar și unul de disconfort termic. Prima informare este valabilă până în această seară, la ora 20:00, în județene Suceava, Harghita, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Călărași, Tulcea și parțial Constanța. A doua informare meteorologică intră în vigoare în această după-masă și se încheie mâine după-masă și vizează disconfortul termic generat de temperaturile extrem de ridicate din zonele de sud și vest. Miercuri temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius.

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00
Fenomene vizate: disconfort termic

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 20:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Imagine

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 30.06.2020 ORA 12:00- 01.07.2020 ORA 18:00 

ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Vremea  se  va  menţine  călduroasă,  caniculară  în  orele  prânzului,  disconfortul  termic  va  fi  accentuat,  iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza zilei de astăzi (30 iunie), când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări descurtă durată ale vântului. 

Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.