11 persoane reţinute pentru proxenetism

La data de 13 august, în urma executării a 11 mandate de percheziţie domiciliară şi a 12 mandate de aducere, au fost reţinute 11 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. La activităţile specifice desfăşurate au participat poliţiştii băcăuani de la Biroul de Investigaţii Criminale Bacău, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Secţiile 1 şi 2 Poliţie Bacău sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Cluj şi Brăila, din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bucureşti, ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău precum şi poliţişti ai Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bacău.

La data de 27 mai , poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Bacău, s-au sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute înlesnesc practicarea prostituţiei de către persoane de sex feminin, în mai multe imobile din municipiul Bacău, şi au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Urmare a activităţilor specifice efectuate, s-a reuşit identificarea persoanelor care practicau prostituţia în anumite imobile din municipiul Bacău precum şi a persoanelor care au înlesnit practicarea prostituţiei.

Astfel, cu sprijinul structutilor MAI mai sus menţionate şi în baza mandatelor emise de Judecătoria Bacău, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Bucureşti, în oraşul Comăneşti, în comuna Tudor Vladimirescu din judeţul Brăila şi în comuna Gilău din judeţul Cluj, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru audieri, 15 persoane.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unităţi de calculator, suma de 15.000 lei precum şi un autoturism. Faţă de 11 persoane depistate s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi mărturie mincinoasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.