27 de mii de băcăuani s-au vaccinat. Infecțiile respiratorii sunt în creștere

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bacău, peste 27 de mii de băcăuani au fost vaccinați în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul antigripal gratuit. În total, DSP Bacău a primit circa 35 de mii de doze de vaccin, urmând ca toți cei care au dreptul să și fie vaccinați. Bolnavii cronici, gravidele, cadrele medicale, persoanele instituționalizate și toți cei peste 65 de ani au dreptul la această vaccinare, fiind metoda cea mai bună pentru a preveni răspândirea gripei, o afecțiune care asociată cu alte boli poate conduce chiar la deces.

Numărul băcăuanilor care au ajuns pe mâna medicilor cu diverse afecțiuni respiratorii și chiar mai grav, cu pneumonii și bronhopneumonii este destul de mare. Peste 1.600 de pacienți reclamă diferite boli ale aparatului respirator, cei mai mulți fiind copii până în 14 ani. 336 de pacienți au fost diagnosticați cu pneumonii. Majoritate primesc tratament la domiciliu, dar circa 170 de pacienți au rămas internați pentru supraveghere și tratamente în spital. Deocamdată, nu s-a înregistrat nici un deces din cauza gripei.

În special în zilele reci, medicii recomandă evitarea expunerii la frig, deplasarea în spații deschise, un regim alimentar echilibrat și prezentarea la medic în momentul în care simptomele se agravează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.