60.000 de lei amendă pentru două firme din Bacău! Ce nereguli au găsit inspectorii ITM

In perioada 5 -7 octombrie, inspectorii ITM Bacau au verificat munca la negru, in judetul Bacau. In cele trei zile dedicate acestei campanii inspectorii ITM Bacau au verificat 31 societati comerciale din domeniul vizat la care isi desfasurau activitate 875 de salariati.

Principalul obiectiv al verificarilor a fost depistarea cazurilor de munca nedeclarata dar s-a verificat si respectarea celorlalte prevederi ale legislatiei muncii:

  • Transmiterea informatiilor referitoare la contractul individual de munca in programul REVISAL
  • Respectarea normelor legale referitoare la munca suplimentara
  • Respectarea normelor legale referitoare la repausul saptamanal
  • Respectarea normelor legale referitoare la contractul de munca cu timp partial

„In data de 07.10.2022 ,la actiunile de control, a participat o delegatie a Inspectiei Muncii Bucuresti , condusa de inspectorul general de stat DANTES NICOLAE BRATU. Inspectorul general de stat  a participat activ la un control amplu desfasurat pe un santier din municipiul Bacau, la care lucrau douasprezece firme de constructii, santier unde au fost verificate principalele prevederi ale legislatiei muncii.

La cele 31 de societati comerciale, verificate pe perioada campaniei, s-au constatat urmatoarele nereguli:

  • 2 societati au fost sanctionate cu 60.000 lei pentru 2 persoane gasite la munca fara a avea incheiat contract individual de munca si o persoana a carui contract individual de munca nu a fost trandmis in REVISAL inaintea inceperii activitatii.
  • 1 societate a fost sanctionata cu amenda de 5000 lei pentru impiedicarea efectuarii controlului.
  • 1 societate sanctionata cu amenda de 3000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind repausul saptamanal.

Actiunile de verificare privind combaterea cazurilor de munca nedeclarata vor continua si in perioada urmatoare, fiind parte a Programului cadru de actiuni pentru anul 2022 , aprobat de Inspectia Muncii.” se arata intr-un comunicat de presa transmis de ITM Bacau

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.