Administrația băcăuană, făcută de rușine de un fost consilier în Ministerul Educației, care a fost în trecere prin oraș

Mirabela Amarandei, fost consilier și fost purtător de cuvânt în Ministerul Educației Naționale, în prezent director al Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București, a trecut recent cu mașina prin Bacău. Experiența a marcat-o pe aceasta, iar concluzia ei nu a fost deloc măgulitoare pentru oraș. “Credeam că nu poate exista ceva mai urât decât traficul din București, la orele de vârf. M-am înșelat; modul în care se circulă la dvs., în Bacău, întrece orice coșmar pe care l-am trăit până acum”,  spune Mirabela Amarandei.

Ea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj deloc măgulitor la adresa administrației băcăuane, pe care îl redăm integral:

“Dragi băcăuani, am fost ignorantă. Credeam că nu poate exista ceva mai urât decât traficul din București, la orele de vârf. M-am înșelat; modul în care se circulă la dvs., în Bacău, întrece orice coșmar pe care l-am trăit până acum. Am traversat orașul în două ore, pe ceas. Bară la bară, mașină lângă mașină, de-a lungul Bacăului, timp de două ore. Cei mai mulți, resemnați. Alți șoferi, furioși. Unii, doar în tranzit, alții- în drumul lor de la birou spre casă.

Cum poate fi posibilă o stare de resemnare într-o astfel de situație, de implozie iminentă?

Exemplu de manual pentru administrație în colaps și în dezinteres total față de problemele urbei. Două ore, să ajungi de la un capăt la altul al unui oraș de dimensiuni medii. Aceeași administrație care și-a ținut concetățenii fără apă potabilă cu zilele, în plină vară.

După o perioadă de “înflorire” întreținută prin artificii politice, acest oraș- odată mândria Moldovei- a ajuns acum depopulat, în decădere economică, cu ego-ul hrănit dintr-o poziție privilegiată deținută temporar în istoria regională.

(Este, poate, redundant să vă spun că în cele două ceasuri, cât faceți dvs. în oraș, prietenii sau rudele se întorc acasă din Europa.)”, a scris Mirabela Amarandei pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.