Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău dovedește din nou că își merită cu prisosință renumele de unitate de elită. O demonstrează, din nou, elevii colegiului, care și în acest an se întorc acasă încărcați de medalii de la olimpiadele naționale.

O adevărată performanță a fost stabilită de un elev de clasa a IX-a, Ionuț Grosu, care a participat la etapa națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, unde a luat Premiul III, Medalie de aur SRF şi a reușit să se califice în lotul lărgit al României cu cel mai mare punctaj la proba de baraj.
Viviana Dolis, elevă în clasa a X-a, a reușit să ia aurul olimpic și s-a clasat pe locul I la Olimpiada Națională de Istorie.

Mihai Lungu, elev în clasa a IX-a și Maria Turcu, clasa a XI-a, s-au întors și ei victorioși de la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. Ei au obținut locul al II-lea, respectiv mențiune.

Iar la etapa națională a Olimpiadei „Lectura ca Abilitate de Viață” eleva Andra Derla, clasa a IX-a, a luat mențiune.

Tot cu o mențiune s-a întors acasă și Roxana Stoica, elevă în clasa a XII-a, care s-a numărat printre cei mai buni din țară la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – Limba Franceză.

În fine, tot mențiune a obținut și Mirela Doroftei, clasa a XII-a, la Olimpiada de Logică.