Unii petrec, alții muncesc! Mobilizare a jandarmilor în tot județul pentru ca Paștele și 1 Mai să le tihnească băcăuanilor

În perioada minivacanței de Paști și de 1 Mai, zilnic, peste 100 de  jandarmi vor asigura zilnic ordinea și siguranța publică la nivelul judeţului Bacău, independent și în cooperare cu polițiști și pompieri, dar și cu polițiști locali.

Oamenii legi vor fi prezenți în apropierea bisericilor și mănăstirilor, dar și pe traseele de deplasare către acestea.

Jandarmii montani se vor concentra pe zonele turistice din județ, de la Slănic Moldova și Târgu Ocna, pe care le vor monitoriza permanent, intensificând acţiunile în zonele respective.

“Pentru evitarea incidentelor nedorite, jandarmii băcăuani recomandă populației să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicațiile forțelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură;  în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie , să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor și obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. De asemenea, jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă sărbătorile la munte să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament  adecvat, în zonele pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise în această perioadă a anului şi pot deveni periculoase”,  au transmis reprezentanții Jandarmeriei Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.