Alexandru Rafila: În spital sunt 338 de copii cu COVID. Afirmațiile legate de creșterea geometrică a numărului lor nu sunt adevărate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că afirmațiile legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați sunt neadevărate și că i-a transmis ministrului Educației toate cifrele.

Alexandru Rafila spune că, în ciuda numărului mare de cazuri, proporția de persoane internate într-o zi anume este în continuare redusă. Creșterea zilnică a internărilor e de 2 – 3%, ceea ce „poate fi preluată fără problemă de sistemul de sănătate”.

„Am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internați la secția de terapie intensivă, cu 10 mai puțin față de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați. Iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate”, a afirmat ministrul.

În opinia lui Rafila, abordarea legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei pentru că un caz diagnosticat și izolat automat nu va mai transmite boala: „Cred că este un mare câștig. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze așa cum trebuie de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadiu greu controlabil care a dus la mortalitatea foarte mare anterior”.

Acum, față de situația similară din luna octombrie, când era același număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică, a adăugat Rafila.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.