Amenzi pentru „handicapații” închipuiți

Un control al Poliției Locale, derulat pe parcursul a doua zile a demonstrat cât de indiferenți sunt băcăuanii la semenii lor. Aceștia parchează fără drept autoturismele exact pe locurile de parcare dedicate persoanelor cu handicap. În cadrul controlului au fost vizate spațiile publice de parcare din zona centrală a municipiului Bacău și din zona hipermarket-urilor fiind aplicate un număr 36 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.700 de lei.

Potrivit legii, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei”.

“De asemenea, recomandăm persoanelor care dețin carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât acestea să poată fi observate cu ușurință de către agenții instituției noastre”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.