Apa a revenit la robinete după opt zile de secetă

Băcăuanii au răsuflat ușurați când, începând de sâmbătă după-amiază, apa a început să curgă la robinete. Abia duminică toți locuitorii Bacăului au primit apă în regim normal, fără restricții, după ce de sâmbăta trecută, s-a produs o fisură pe conducta de aducțiune de la Valea Uzului, în zona Dărmănești, iar oamenii s-au spălat la lighean, după ce primăria a distribuit apă nepotabilă. În același timp, cu bani de la bugetul local s-au alocat fonduri pentru achiziționarea și distribuirea a 300.000 de litri de apă potabilă către populație.

În acest context, viceprimarul municipiului Bacău, Dragoș Ștefan, a solicitat, pe pagina sa de socializare, ca în următoarele luni, Compania de Apă Bacău să acorde un discount de 10 la sută la factura de apă pentru a compensa disconfortul major resimțit de populație. Deocamdată, CRAB nu a prezentat un punct de vedere.

Vestea proastă este că anunțul privind câștigătorul licitației pentru realizarea rezervei de apă s-a amânat cu o săptămână, pentru că de la comisia de evaluare a ofertelor s-au solicitat participanților mai multe clarificări.

Cele cinci asocieri care s-au înscris sunt asocierea Branpis SRL Bacău – SC Mapamond SRL Bacău, asocierea Hidroconstrucția SA București si Phoenix Transbac SRL & Eurocerad International SRL Bucuresti, asocierea Conextrust SA Blăgești si Pro Hidro Instal Bacău, SC Iridex Grup – Plastic SRL – Voluntari Ilfov și asocierea Group Termloc SA Bacău și Tendex engineering SRL București și Diluca SRL București. Proiectul în valoare de 26 milioane de lei presupune realizarea unei conducte de 8,9 metri liniari, trei stații de pompare, 14 cămine de vană și toate instalațiile adiacente. Fondurile sunt asigurate prin PNDL. Lucrarea se va realiza în 15 luni și va asigura băcăuanilor un program de furnizare restricționat, în timpul avariilor majore precum cea din această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.