Atenţie sporită în trafic! Anvelopele de iarnă, obligatorii

Primul val de ninsoare din acest sezon îi obligă pe şoferi să dea dovadă de atenţie sporită în trafic. Poliţiştii băcăuani le recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, iar fiecare manevră să fie făcută numai după o temeinică asigurare. Farurile şi blocurile de semnalizare să fie curăţate permanent şi să se folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Pentru a se evita blocajele în trafic, agenţii le recomandă conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier. De asemenea, trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.
Echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, este obligatorie, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, să traverseze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat în această dimineaţă că toate restricțiile de pe drumurile naționale din Moldova au fost ridicate şi că circulaţia se desfășoară în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată la acostamente, în strat de 0-2 cm, fără blocaje sau restricții cauzate de starea vremii sau carosabilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.