(UPDATE) Au început săpăturile la conducta care a lăsat BACĂUL FĂRĂ APĂ

Luni, 16 iulie, apa va fi furnizată după următorul program: 6.00 - 8.00 şi 18.00 - 20.00.

Foto: municipiulbacau.ro

Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunţat, în această dimineaţă, pe site, că „procesul de golire a conductei de aducţiune Valea Uzului – Bacău este în curs de finalizare, fiind îngreunat de diametrul mare al conductei (1.000 mm) şi de relieful specific zonei (vale). Reprezentanţii ISU Moineşti au sprijinit, în tot acest interval de timp echipa SC CRAB SA, prin pomparea apei din arealul afectat. Astfel, în scopul reducerii timpului aferent remedierii avariei şi pentru identificarea în regim de urgenţă a defecţiunii, în paralel cu golirea conductei, am iniţiat, în jurul orei 1.00 lucrările de săpătură. Imediat ce condiţiile tehnice o vor permite (conducta va fi golită în totalitate), vom începe lucrările de înlocuire a piesei defecte”.

Astăzi, programul de furnizare a apei potabile către consumatorii, din Bacău, va fi între orele 17.00 – 20.00.
Reamintim că, aviaria care a lăsat tot municipiul Bacău fără apă la robinete s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.00, în zona Dărmăneşti.

(Update) – ora 16.00

Potrivit unei informări CRAB, făcută în această după-amiază: „se continuă lucrările de remediere a avariei. Estimăm finalizarea lor în jurul orei 24.00. Programul de furnizare a apei potabile pentru luni, 16.07.2018, va fi 6.00 – 8.00 şi 18.00 – 20.00. Reluarea furnizării apei în parametri normali se va face după aproximativ 48 ore de la finalizarea remedierilor, timp necesar pentru umplerea întregii conducte de aducţiune (60 km).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.