Timp de două zile, azi şi mâine, adolescenţii nevăzători de  la Şcoala Gimnazială Specială “Maria Montessori”, alături de profesoara lor, sunt iniţiaţi în tainele utilizării computerelor Mac.

Cursul este organizat de Fundația “Cartea Călătoare”, un ONG din Focșani care  desfășoară o serie de activități de pionierat care au un singur scop, și anume accesibilizarea informației pentru nevăzători.

”Prietenul meu, Mac”, proiectul derulat printr-un program de sprijin a comunităților oferit de Raiffeisen, își propune să aducă tehnologia MAC mai aproape de persoanele lipsite de vedere.

Este primul curs de macOS  pentru nevăzători organizat vreodată în România, iar Bacăul este al doilea județ în care se derulează acest proiect.

Primul curs a avut loc zilele trecute la Cluj-Napoca, unde studenții cu deficiențe de vedere al Universității Babeș Bolyai au învățat să lucreze pe MAC-uri.

Fundaţia a organizat, în trecut, cursuri de iniţiere în lucrul pe calculator în toată ţară, pentru computere cu sistem de operare Windows.

De asemenea, ONG-ul derulează şi alte proiecte pentru nevăzători, cum ar fi accesibilizarea de cărţi sau accesibilizarea filmelor. Fundaţia are inclusiv Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători (FAN), dar şi o prezenţă constantă la prestigiosul TIFF.