Vremea rea a făcut, din nou, ravagii în județul Bacău. O ploaie torențială de numai câteva minute a transformat rapid totul în jur într-o mare de apă.
Apa căzută din cer într-o cantitate record într-un timp foarte scurt a dus la inundarea străzilor și șoselelor din mai multe zone din sudul județului. Cele mai mari probleme s-au semnalat însă la Gârleni și în Nicolae Bălcescu.
În satul Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu, un pârâu care în cea mai mare parte a anului este secat, a dat pe dinafară și a măturat totul în cale. Torenții veniți de pe dealuri au umflat pârâul, iar viitura a lovit satul, spre groaza localnicilor. Imagini apocaliptice au fost surprinse de oameni, iar în ele se vede cum apa distruge și duce cu ea tot ce întâlnește în cale, inclusiv un podeț de lemn, care făcea legătura dintre drum și câteva case.
De asemenea, apa a intrat și în câteva curți din satul Galbeni, aceeași comună.


Probleme au fost și la Lespezi, în comuna Gârleni, unde precipitațiile torențiale căzute într-un timp foarte scurt seara trecută au inundat 15 case și 30 de gospodării. La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de pompieri, inclusiv cu o pompă de mare putere, pentru a da o mână de ajutor la evacuarea apei. Salvatorii, dar și voluntarii și localnicii au făcut o noapte albă.


La Lespezi a ajuns și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, Eugen Spătaru, care coordonează acțiunile de îndepărtare a efectelor inundațiilor.
Zona în care s-au produs inundații s-a aflat, aseară, sub o avertizare cod galben de precipitații abundente.