Bacău, printre primele județe care finalizează o platformă integrată smart, dedicată serviciilor din sfera competențelor partajate ale Consiliului Județean!

Debirocratizare și transparență prin digitalizarea serviciilor! Bacău este  printre primele județe care finalizează o platformă integrată smart, dedicată serviciilor din sfera competențelor partajate ale Consiliului Județean prin finalizarea proiectului Smart County, implementat în ultimii 2 ani în județ.
 
Acesta este complementar cu un alt proiect al Consiliului Județean – Servicii publice de calitate la nivelul Județului Bacău – care vizează creșterea actului administrativ prin optimizarea proceselor orientate către beneficiari, în conformitate cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice.
 Concret, în colaborare cu UAT-urile din județ și instituțiile avizatoare, am creat un portal de servicii electronice care vine în sprijinul cetățenilor și al investitorilor. Aceștia pot depune online solicitări în vederea eliberării unor documente specifice, cum ar fi certificate de urbanism, avize și autorizații de construire.
 Platforma este bazată pe structura de tip back-office & front-office și are la bază conceptul unui serviciu orientat spre cetățeni.
 Practic, fără a se deplasa la sediul instituțiilor, solicitanții încarcă online cererile & documentele aferente și sunt îndrumați în vederea urmării pașilor necesari pentru emiterea documentului cerut. Întregul proces se desfășoară în spațiul virtual.
 
 Avantajul major al depunerii online este faptul că trasabilitatea documentelor poate fi verificată în timp real, din contul creat în momentul înregistrării.
”O altă componentă a acestui proiect este elaborarea Strategiei de Dezvoltare a județului Bacău, care va sta la baza proiectelor pe care le vom întreprinde.
 Eficacitatea actului administrativ, pentru fiecare funcționar, va fi evaluată prin îndeplinirea indicatorilor de performanță, stabiliți în cadrul fiecărei acțiuni. Obiectivele specifice, stabilite în strategie, ne vor indica ce acțiuni și activități trebuie să derulăm.
Felicit reprezentații Sobis și Integraph, dar și echipa de implementare din cadrul CJ, pentru maniera în care au pus în practică dezideratul de a reduce birocrația și de a veni în sprijinul cetățenilor printr-o colaborare structurată între UAT-uri, unități avizatoare și investitori.
Platforma rezultată în urma acestui proiect este o bază esențială pe care putem dezvolta și alte servicii digitale care să faciliteze eliberarea documentelor și debirocratizarea procedurilor administrative”, a declarat Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău.
 
Tutorialele pentru utilizarea platformelor online, gestionate de CJ Bacău, pot fi vizualizate accesând link-urile de mai jos:
– Portal Servicii Electronice: https://youtu.be/WoLtpIfBzVk
– Înregistrare petiții& solicitări informații publice: https://youtu.be/1pO__Iw5srs
– Info Trasee Județene: https://youtu.be/dMFsaYR_4-A

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.