Băcăuanul Felix Bănilă este noul șef al DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului băcăuan Oliver-Felix Bănilă – pe o perioadă de 3 ani, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Noul șef DIICOT a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza’ din Iași, și-a început cariera de magistrat pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești. A stat pe această funcție până în anul 2008. De aici, el a fost delegat la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Felix Bănilă a fost delegat procuror la DNA Bacău. În perioada 2010-2017, a condus Parchetul Tribunalului Bacău.

Numirea lui Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei în această funcţie, a venit după expirarea mandatului fostului şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Horodniceanu şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Bănilă a fost preferat de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT. Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care a dat aviz pozitiv, iar pe 11 iunie, propunerea a fost trimisă preşedintelui Iohannis. Felix Bănilă consideră că obiectivele pe termen mediu şi lung ale DIICOT trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare a definit ca fiind “un act de justiţie performant şi cu respectarea unor înalte standarde de etică şi profesionalism”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.