Bacăul va avea piste pentru bicicliști. Acestea vor acoperi doar o mică parte din rețeaua stradală a orașului

Consilierii din Bacău au adoptat un proiect care prevede, printre altele, realizarea unor piste pentru biciclete. Acestea ar urma să fie realizate cu bani de la Uniunea Europeană, alături de alte amenajări care au ca principal scop reducerea gradului de poluare atmosferică. Pistele ar urma să însumeze 14 kilometri. Municipalitatea are în lucru și alte proiecte care, dacă vor fi aprobate, ar urca numărul de km pe care se vor întinde pistele de bicilete până la 23 km.

Ceea ce ar putea fi o veste bună pentru mediu și pentru băcăuanii care preferă să folosească bicicletele este în realitate prea puțin. În condițiile în care lunginea rețelei stradale a municipiului Bacău se ridică la aproximativ 200 km, o rețea ipotetică de 23 de km destinată bicicliștilor nu reprezintă mai nimic.

Bicicliștii reprezintă cea mai predispusă la accidente categorie de participanți la trafic. De altfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul bicicliștilor decedați în urma unor accidente. Astfel, potrivit Eurostat, în România s-au înregistrat în ultimul an 10 decese din rândul bicicliștilor la un milion de locuitori, în timp ce media europeană a fost de 4 decese la un milion de locuitori. Una dintre principalele cauze ale deceselor în rândul bicicliștilor din România a fost tocmai lipsa unei infrastructuri adecvate pentru ca aceștia să poată circula în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.