VIDEO: Imagini spectaculoase cu lucrările de la Insula de Agrement. Ce spune primarul Necula despre stadiul lucrărilor

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a postat astăzi pe Facebook un film care arată cum muncitorii SSPM dau zor cu lucrările.

Povestea Insulei din Bacău este lungă și încâlcită și chiar primarul Necula a dat asigurări vara trecută, în prezența premierului Viorica Dăncilă, că lucrările vor fi finalizate până cel târziu pe 31 decembrie 2018. Nu a fost însă așa deoarece s-a dovedit că proiectul era greșit, iar Administrația Bazinală Siret nu a verificat firma desemnată să facă decolmatarea.

Lucrările au fost preluate de SSPM în toamna anului trecut și au început efectiv anul acesta, pe 1 aprilie, în prezența ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Termenul avansat de autorități pentru finalizarea lucrărilor a fost, de această dată, toamna lui 2019. Asta înseamnă că termenul final se apropie cu pași repezi, dar, după cum reiese și din filmarea postată de Necula, mai sunt destule de făcut. De altfel, chiar primarul a recunoscut că proiectul a început cu stângul.

“Un proiect făcut inițial „pe genunchi”, cu grave erori tehnice, care odată descoperite au blocat lucrările privând Bacăul nostru de oaza de liniște și verdeață de altă dată.

Astăzi, după îndelungi și nenumărate demersuri, am adus acest obiectiv pe un drum firesc și sigur care se îndreaptă spre ceea ce ne dorim cu toții”, este postarea lui Cosmin Necula ce însoțește imaginile.

Lucrările presupun transformarea unei insule de pe râul Bistriţa în parc de agrement cu plajă, aqualand, seră cu flori, ceainărie, teatru de vară şi zonă de pescuit cu grătare. Situată în zona cartierului de locuinţe „Bistriţa Lac”, Insula de Agrement va fi, în opinia autorităţilor locale, un punct de atracţie pentru întreaga Moldovă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.