Bacăul va deveni centru de tratament fără interferon pentru hepatita C

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deschide și la Bacău un centru de inițiere și monitorizare a tratamentelor fără interferon a hepatitei virale C. Avantajul este că bolnavii nu vor mai trebui să meargă la București, Iași sau Cluj pentru acest tratament revoluționar, introdus la noi în țară în 2016 și care în 98% din cazuri are ca efect eliminarea virusului hepatitei C. Tratamentul se derulează pe parcursul a maxim șase luni, în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărei persoane, și este decontat în totalitate de CNAS. Anunțul a fost făcut de reprezentați ai CNAS, care motivează deschiderea de noi centre prin creșterea numărului de pacienți eligibili. Un alt centru se va deschide la Pitești, astfel că numărul total al acestora va ajunge la 13.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au anunţat și faptul că au finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără interferon pentru hepatita cronică virală C, acestea desfăşurându-se cu trei deţinători de autorizaţii de punere de piaţă. Pentru noua etapă de tratament fără interferon sunt eligibili 13.000 de pacienţi, față de numai 5.000, câți au fost în prima etapă, demarată în 2016.
Pentru noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C sunt eligibili 13.000 de pacienţi, din care 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, şi 50 de pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.