La data de 25 noiembrie a.c, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor- Direcția Metale Prețioase și cei ai Comisariatului Județean de protecție a Consumatorilor Bacău au desfășurat o acțiune, pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea contrabandei și comerțului ilicit cu metale și pietre prețioase.

   În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 12 societăți comerciale şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.500 de lei. 

În urma verificărilor economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, de profil magazin de bijuterii, din Onești, s-a constatat că operatorul economic a expus spre vânzare metale prețioase din aur, marcate conform legislației în vigoare, fără a fi individualizate printr-o etichetă care să cuprindă titlul metalului prețios, echivalentul în karate, greutatea sau alte informații utile consumatorilor. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Bacau