Blocurile cu bulină roşie din centrul Bacăului vor fi reabilitate

Veşti bune pentru băcăuanii care locuiesc în blocurile cu bulină roşie, de pe Calea Mărăşeşti. Consiliul Judeţean Bacău a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi va primi suma necesară pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a clădirilor aflate în clasa I de risc seismic, din municipiul Bacău.

Până în prezent, au fost identificate, prin expertiza tehnică seismică, cinci blocuri de locuinţe multietajate cu risc ridicat de prăbuşire la cutremurul de proiectare, toate fiind clădiri cu regim de înălţime subsol, parter şi patru etaje, finalizate în anii 1960, 1961. O parte dintre acestea sunt blocuri cu parter flexibil, având destinaţie de spaţii comerciale. Suprafaţa totală construită desfăşurată a lucrărilor de consolidare seismică este de 27.293 de mp, reprezentând 317 apartamente şi spaţii comerciale.

Documentaţiile tehnice de proiectare specifice întocmite însumează 461.340 de lei (D.A.L.I. şi P.Th.).
Conform prevederilor legale, toţi proprietarii plătesc contravaloarea lucrărilor de construcţii, cu precizarea că, pentru proprietarii de locuinţe, plăţile se pot eşalona pe o perioadă de 20 de ani, în timp ce pentru proprietarii de spaţii comerciale, plăţile vor fi efectuate în contul Primăriei, fondurile acumulate susţinând viitoarele acţiuni de reducere a riscului seismic a localităţii.

Construcţiile care vor suporta lucrări de reabilitare sunt blocurile nr. 4, 7, 9, 10 şi 12, situate pe Calea Mărăşeşti, iar costurile sunt estimate la peste 43 milioane lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.